Camino

Denne side er vores private betragtninger omkring Caminoen. Sådanne betragtninger er der mange der har, men dette er altså vores. Vi har gået turen et par gange, og har du lyst til at læse disse turberetninger, så har Helle været aktiv på Facebook hver aften når vi var kommet frem.

Har du lyst så tjek facebookgruppen "Helle & Oddvar på Caminovandring"

For mange er Caminoen ensbetydende med den rute der går fra Saint Jean Pied de Port på den franske side af Pyrenæerne og til Santiago de Compostela i Spanien.


Europa har imidlertid et fint netværk af "Camino'er", og ingen skal tage patent på hvilken der er den rigtige, ej heller hvordan man skal gå den, eller hvorfor........bare gå.


I vores lille familie er vi nok faldet for den rute der kaldes Camino Frances, og det er netop den der går fra Saint Jean Pied de Port i Frankrig til Santiago de Compostela.


Nogle mener at denne rute er for traffikeret af andre pilgrimme. Der er da også en del pilgrimme på denne rute, men det er nu mest på de sidste 120 km, og det er der en god grund til.

For at få sit Compostela, beviset for at man er pilgrim, er netop, at man har gået mindst 100 km. Rutens mange pilgrimme fra hele verden er en charme, synes vi.


Mange spaniere vedlægger deres Compostela til jobansøgninger. Egentlig troede vi ikke på den historie, men har fået den bekræftet af flere.

Ikke fordi at vi får noget ud af at andre går Caminoen, men kan vi lokke nogen til at tage afsted føler vi da at vi har gjort en god gerning.


Det er en fantastisk oplevelse, snyd ikke dig selv for den.


Vi har hørt fra flere der har taget turen, at "det er mit livs største rejseoplevelse".


Denne udtalelse kan godt komme fra folk der har rejst det meste af jorden rundt mere end én gang.

Selvfølgelig skal du lige forberede din krop på at den nu skal ud og gå 800 km., men den vil nok brokke sig lidt undervejs alligevel. En del af turen foregår i lidt bakket terræn.


Strikker du din tur sammen så den passer til din alder, fysiske form og iøvrigt hvor hårdt du vil belaste krop og sjæl, så tror vi at de fleste kan gennemføre turen.


Der er nogle etaper hvor det kan være vanskeligt at begrænse distancen, men det er der bare ikke noget at gøre ved, andet end at gå, der er ingen overnatnings-steder.


Turen kan planlægges som du vil, og det er muligt at træffe nye beslutninger dag for dag.


Der findes flere firmaer der har specialiseret sig i at transportere bagage fra overnatningssted til overnatningssted.


Den mulighed kan du gøre brug af hvis du synes du er blevet lidt overbelastet på enkelte dage, eller du kan planlægge så bagagen bliver transporteret hver eneste dag, og blot medbringer en lille rygsæk med dagens fornødenheder og måske lidt regntøj.


Du kan også booke alle overnatningssteder hjemmefra, incl. bagagetransport hver eneste dag.

Det kan give fred i sjælen at vide, at der står en seng og venter hvad enten du er gennemblødt af regn eller sved.


Flere bureauer kan arrangere hele Caminoen for dig hvis det ønskes.