Camino

En helt privat hjemmeside

Uinteressant for de fleste, men sjov at lave

Opstigningen fra Saint Jean Pied de Port

For mange er Caminoen ensbetydende med den rute der går fra Saint Jean Pied de Port på den franske side af Pyrenæerne og til Santiago de Compostela i Spanien.


Europa har imidlertid et fint netværk af "Camino'er", og ingen skal tage patent på hvilken der er den rigtige, ej heller hvordan man skal gå den, eller hvorfor........bare gå.


I vores lille familie er vi nok faldet for den rute der kaldes Camino Frances, og det er netop den der går fra Saint Jean Pied de Port til Santiago de Compostela.


Kritikere af netop den rute hævder at den er for traffikeret af andre pilgrimme. Der er også en del pilgrimme på denne rute, men det er nu mest på de sidste 120 km, og det er der en god grund til. For at få sit Compostela, beviset for at man er pilgrim, er netop, at man har gået mindst 100 km.


Mange spaniere vedlægger deres Compostela til jobansøgninger. Egentlig troede vi ikke på den historie, men har fået den bekræftet af flere.

Når man er kommet over Pyrenæerne starter man dag 2 ved dette skilt.

Denne hjemmeside er bare vores betragtninger om Caminoen, men vi håber da, at den lokker nogle pilgrimme afsted. Det er en fantastisk oplevelse, snyd ikke dig selv for den.


Hvis du vil læse en egentlig turbeskrivelse, så tjek f.eks.Facebook "Helle og Oddvar på Caminovandring"


Hvis man strikker sin Camino sammen på den måde der passer en bedst, vil det være muligt for de fleste mennesker at gennemføre deres egen Caminovandring.

ltklik her for at tilføje din egen tekst.