Camino 2017

En helt privat hjemmeside

Uinteressant for de fleste, men sjov at lave

Efter vores forsmag på Caminoen i 2016 var vi ikke længe om at finde ud af at vi skulle prøve kræfter med det nogen kalder "hele caminoen", den der går fra Saint Jean Pied de Port i sydvest Frankrig og til Santiage de Compostela. Drømmen blev til virkelighed i september-oktober 2017.

Helle skrev en facebook-blog på turen, både for vor egen skyld og for dem der synes det er spændende at læse beretninger fra dem der vandrer dernede, og på den måde måske samle oplysninger til  deres egen tur.

Beretningerne på de følgende sider er primært klippet fra facebook-bloggen, men webmaster har justeret lidt.

Om ikke længe begiver vi os ud på vores livs vandring. Vi skal vandre Camino Frances, den ældgamle pilgrimsrute, ca 800 km, tværs over Spanien. Vi starter ved den lille franske by Saint-Jean-Pied de Port på den nordlige side af Pyrænerne, og derfra vandrer vi så mod vest for til sidst at nå det hellige mål Santiago de Compostella.


Når vi drager afsted d. 13. september, er der næsten gået et år, siden vi besluttede os. Vi har brugt ventetiden på at forberede os både mentalt og fysisk. Vi har læst masser af bøger og hjemmesider, og vi har set timevis af Youtubeklip og film.


Vi har vandret 100 km-vis af "træningsture". Vi har smidt nogle kilo, så vi ikke bærer på noget unødigt. Vi har studeret udstyr i alle afskygninger, og her kort før vi skal afsted, er alt ved at være i hus. Et af vores mål er at leve simpelt, og medbringe så lidt bagage som muligt. Vi forventer at vandre i alt 34 dage med bare to hviledage ind i mellem.


Og hvorfor så vandre non-stop i 34 dage ?! Et af vores helt store ønsker med denne tur, er at være i et med naturen, at bruge vores kroppe, at være sammen, at nyde langsomheden, friheden og simpelheden, og tømme sindet for unødigt støj. I 5-6 uger skal vi intet andet lave end at stå op, vandre 20-30 km, spise og sove, og opleve nuet og tage imod det, som kommer til os.


Vi skal overnatte mest på små hoteller, men også på hostels og herberger. Vi vandrer alene, dvs vi rejser ikke med en gruppe, og vi har da også selv planlagt turen. Vi ser frem til, at vi kommer til at mødes med mange andre pilgrimsvandrere fra hele verden, og netop det glæder vi os rigtig meget til.